Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новогодишно обръщение на държавния глава

Румен Радев: Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело и да искаме повече

Снимка: president.bg

В традиционното си новогодишно обръщение към българския народ държавният глава Румен Радев благодари на всички, които през 2021 г. „с честно слово и кураж“ са отстоявали истината и са се борили за справедливост. Той припомни, че за България годината е минала под знака на изборите и на работата на четири парламента и четири правителства: 

„Промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние – с разум, воля и кураж“ – коментира Румен Радев. 

В приветствието си за новата година държавният глава призова да изразим подкрепата си към всички медици, които се борят самоотвержено за живота и здравето ни, както и да не забравяме самотните, слабите и бедните. 

Поглеждайки към предизвикателствата на 2022 г., българският президент подчерта необходимостта от спешни решения, свързани с преодоляването на здравната и енергийната криза и с дълго отлагани реформи за ускорено развитие. 

„Светът около нас се развива с немислими до скоро темпове. България може и заслужава да бъде част от този процес. Нужно е да имаме високи амбиции, да мечтаем по-смело, да искаме повече“ – посочи Румен Радев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Христо Иванов

Христо Иванов, "Да, България": Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук

"Съдебната реформа отиде в кошчето за боклук. Това е модел, при който се вижда пълната лудост да концентрираш толкова власт на върха на една репресивна институция и да няма контрол над фигурата, която я управлява. Съдът каза, че България е прокурорска..

публикувано на 27.07.24 в 11:28

Празник на пъпеша събира в Българево любителите на вкусния плод

На 27 и 28 юли в училищния парк на най-голямото каварненско село - Българево, ще се проведе Празник на пъпеша. Събитието е традиционно за Българево и се провежда за 16-а поредна година. Празничната програма и в двете вечери започва в 19.00 ч. Предвидени..

публикувано на 27.07.24 в 10:56

Български успех на Международния турнир на младите физици в Будапеща

Българският отбор се представи на изключително високо ниво по време на Международния турнир на младите физици (IYPT) в град Будапеща, където участваха 38 страни от целия свят. Родните ни състезатели заслужено спечелиха сребърни отборни медали...

публикувано на 27.07.24 в 10:25