Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В първото си интервю за 2022 г. премиерът очерта плановете на властта

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране от 1 януари с 30% да се увеличи цената на газа показва, че регулаторът не си върши работата. Надявам се парламентът да подмени председателя на комисията с изтекъл мандат, каза пред „Нова телевизия“ премиерът Кирил Петков. 

Пълен локдаун заради повишена заболеваемост от Covid ще се предприеме само в краен случай, заяви още премиерът. „Всеки починал от Соvid, който е ваксиниран или се е водил за ваксиниран, ще бъде проверен, къде му е направена ваксинацията“, обеща Петков. 

Не е обсъждано предложението за разполагане на войски на НАТО в България, заяви още премиерът и изрази надежда за деескалация на напрежението в Украйна след преговорите между Русия и САЩ. 

Още от категорията

Кирил Петков отрече да е поемал ангажименти за сваляне на ветото за РСМ

Премиерът Кирил Петков определи като фалшива новина информацията, че еднолично е поемал ангажименти за вдигането на ветото за преговори с ЕС на Република Северна Македония. В ЕС очакват до юни София да вдигне ветото над преговорите със Скопие Подобна..

публикувано на 20.05.22 в 14:38
Оливер Вархеи

В ЕС очакват до юни София да вдигне ветото над преговорите със Скопие

Еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Оливер Вархеи очаква до 3 седмици България да одобри започването от Скопие на преговори с ЕС за присъединяване. Това е написал в Туитър еврочиновникът след срещите му на 19 май в София с..

публикувано на 20.05.22 в 11:52

Страните в ЕС ще пълнят заедно своите газови хранилища

Преговарящите от страните в ЕС и евродепутати се договориха за правилата за запълване на европейските газови хранилища преди зимата. Целта е да се изгради буфер за доставки и да се подготвят за възможни прекъсвания на руския природен газ, предаде..

публикувано на 20.05.22 в 09:28