Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 05.01.2022 г.

Неестественото затопляне за януари продължава

В сряда ще е слънчево. Ще духа слаб, в източните и планинските райони – умерен югозападен вятър и с него ще продължи да се пренася топъл въздух. Минималните температури ще са между 1 и 6°, в София до 1. Максималните ще се вдигнат до неестествените за януари от 12 до 18°. За София се очаква термометрите да стигнат до 12°. По-ниски ще са стойностите на места в Горнотракийската низина и в котловините, където ще е почти тихо и ще има ниска облачност или мъгла.
Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Ще е топло за сезона с максимална температура на 1200 м. около 13°, а на 2000 м. до 7.
За четвъртък прогнозата остава без съществена промяна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският патриарх Даниил се срещна с Асоциацията на българските училища в чужбина

Негово Светейшество Българският патриарх Даниил прие на 19 юли, в Синодалната палата, Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина, съобщи на сайта си Българската патриаршия.  Председателят на асоциацията Петя..

публикувано на 20.07.24 в 00:08

Ще купуваме оборудване за още два хеликоптера за гасене на пожари, реши Съветът по сигурността

Правителството работи за максимално съкращаване на сроковете за обезщетения за пострадалите при пожарите от последните дни в страната. Всички засегнати от огъня могат да получат от Агенция "Социално подпомагане" до 1578 лв. за спешни нужди. Това стана ясно..

публикувано на 19.07.24 в 19:41

През почивните дни ще превали, остава топло и горещо

В събота  до обяд ще е слънчево. След пладне ще се заоблачава и до полунощ на много места ще превали кратко, но интензивно с гръмотевици. На северозапад има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 18° и 24°, в Русе 27°, в София 18°...

публикувано на 19.07.24 в 19:05