Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова получи отличието „Обединител на култури“

Снимка: president.bg

С почетното отличие „Обединител на култури“ беше удостоена вицепрезидентът Илияна Йотова в ежегодния конкурс „Светове и цветове“ на Съюза на испаноговорещите журналисти в България. Званието се връчва на вицепрезидента за инициативата й „Народността не пада там, дето знанието живей“.

Илияна Йотова започна виртуалните срещи през 2021 г. в навечерието на 24 май като продължение на инициативите си с българите зад граница – „Будната България“, „Голи са без книги всички народи“. „Народността не пада там, дето знанието живей“ се превърна в платформа за създаване на контакти и обмяна на идеи между различни професионални и творчески среди сред българите в чужбина и колегите им в България.

Досега такива срещи Илияна Йотова проведе с български представители на творческите среди – поети, писатели, кинодейци от Северна и Латинска Америка, от Австралия и Африка, както и с експерти по информационни и комуникационни технологии със световен авторитет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41

Родителски организации защитиха Закона за предучилищното и училищното образование

Около 40 родителски организации от цялата страна подкрепиха промените в Закона за предучилищното и училищното образование, забраняващи пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Според тях Конституцията позволява ограничаване на..

публикувано на 25.08.24 в 12:22