Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът лично ще наблюдава дейността на Агенцията за българите в чужбина

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет. 

Под личното наблюдение на премиера ще бъдат Държавната агенция за бежанците, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за научни изследвания и иновации, Държавната комисия по сигурността на информацията, държавните агенции „Държавен резерв и военновременни запаси“, „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“, съобщи пресслужбата на правителството.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският патриарх Даниил се срещна с Асоциацията на българските училища в чужбина

Негово Светейшество Българският патриарх Даниил прие на 19 юли, в Синодалната палата, Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина, съобщи на сайта си Българската патриаршия.  Председателят на асоциацията Петя..

публикувано на 20.07.24 в 00:08

Ще купуваме оборудване за още два хеликоптера за гасене на пожари, реши Съветът по сигурността

Правителството работи за максимално съкращаване на сроковете за обезщетения за пострадалите при пожарите от последните дни в страната. Всички засегнати от огъня могат да получат от Агенция "Социално подпомагане" до 1578 лв. за спешни нужди. Това стана ясно..

публикувано на 19.07.24 в 19:41

През почивните дни ще превали, остава топло и горещо

В събота  до обяд ще е слънчево. След пладне ще се заоблачава и до полунощ на много места ще превали кратко, но интензивно с гръмотевици. На северозапад има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 18° и 24°, в Русе 27°, в София 18°...

публикувано на 19.07.24 в 19:05