Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Готви се среща между България и Турция за транспортните въпроси

Снимка: mtc.government.bg

На среща с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок транспортният министър Николай Събев е поканил турската страна да се проведе в края на януари среща на ниво министри на граничен пункт "Капитан Андреево-Капъкуле". 

Предлага се да се обсъдят разрешителните за превозвачи между двете страни, които се актуализират ежегодно. Събев настоява за еднакви условия на работа за българските и турските превозвачи. Ще се разговаря и за българското предложение за намаляване на времето за преминаване на тежкотоварните автомобили през граничните пунктове. 

Министър Събев е информирал посланик Секизкьок, че България подкрепя изграждането на Ро-Ро фериботна линия между пристанище Бургас и пристанище Карасу в азиатската част на Черно море, източно от Истанбул.


Още от категорията

България и Аржентина засилват сътрудничеството си в икономиката и културата

На работно посещение в София пристигна Хорхе Милтон Капитанич, губернатор на аржентинската провинция Чако. Целта на визитата му е да подпомогне развитието на отношенията между България и Аржентина в областта на икономиката, културата и науката...

публикувано на 23.05.22 в 17:31

Европейската комисия отправи три препоръки към България

Европейската комисия представи днес препоръките си в областта на икономиката за страните от ЕС, а към страната ни те са в три насоки, съобщи БТА.  Първата е България да продължи да осигурява временна и целенасочена подкрепа за домакинствата и..

публикувано на 23.05.22 в 16:18

Асен Василев: Не мисля, че отново ще внасяме руски газ

“Никога не е грешка да се откажеш от доставчик, който едностранно сменя условията и използва газа за политически цели”. Така вицепремиерът и финансов министър Асен Василев коментира пред Нова тв отношенията с “Газпром”. На въпрос дали има връщане назад..

публикувано на 21.05.22 в 15:56