Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев изрази съболезнования по повод кончината на Давид Сасоли

Румен Радев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на председателя на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли.

Президентът изрази съболезнования на семейството на Давид Сасоли и колегите му в Европейския парламент от името на целия български народ и лично от свое име. „Той бе истински защитник на европейските ценности и демокрация и работеше за по-справедлива и по-обединена Европа“, посочва Радев. Той отбелязва, че кончината на Сасоли е тъжен за Европейския съюз момент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45