Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ето къде си“ ще представи България на Венецианското биенале

Снимка: Ани Петрова

България ще участва във Венецианското биенале с проекта „Ето къде си“ на художника Михаил Михайлов и куратора Ирина Баткова. Те бяха избрани сред 17 други кандидати.
Това е 10-то участие на страната във Венецианското биенале и ще бъде в експозиционното пространство „Спацио Рава“ (Spazio Rava), в централната част на Венеция - на „Канале Гранде“, близо до моста Риалто. Биеналето е най-старият и престижен форум за съвременно изкуство и ще се проведе от 23 април до 27 ноември.
Михаил Михайлов
Михаил Михайлов живее в Париж и Виена, занимава се с рисуване, пърформанс, и видео нсталации. Учил е изобразително изкуство във Велико Търново и история на изкуството във Виена. Носител е на наградата Drawing Now Paris Art (2018) и Австрийската държавна стипендия за визуално изкуство (2017).


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25