Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Буяр Османи: Планираме заседание на правителствата на България и Северна Македония

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България и РС Македония планират за 25 януари съвместно заседание на двете правителства. Това заяви днес в социалните мрежи външният министър на РС Македония Буяр Османи, цитиран от БГНЕС.

„Пред нас има нов политически импулс, създаден чрез новите мандати на правителствата в двете държави. Гражданите очакват да използваме тази нова политическа инициатива за укрепване на доверието между двете правителства и между двете страни”, подчерта Османи. Той посочи, че преговори на техническо ниво се водят от работни групи, в които участват опитни дипломати от Министерството на външните работи.

Още от категорията

Европарламентът призова за помирение между България и Северна Македония

Европейският парламент прие два доклада, в които призовава Съвета на ЕС да започне незабавно преговори със Северна Македония и Албания за присъединяване към ЕС, особено в контекста на руската инвазия в Украйна. В доклада за Северна Македония се..

обновено на 19.05.22 в 19:28

Президентът поиска от САЩ подкрепа за българската армия и сигурност

Президентът Румен Радев постави въпроса за своевременна подкрепа за българските отбранителни способности на среща с помощник-държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид. Войната на Русия срещу Украйна променя коренно..

публикувано на 19.05.22 в 08:38

Германия се нуждае от водород - България може да го произвежда

Германия като водеща европейска индустрия се нуждае от много водород за в бъдеще, а България може да произвежда "зелен" водород, каза президентът Румен Радев при посещението си в северния германския град Хамбург. По думите на държавния глава..

публикувано на 17.05.22 в 18:41