Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвя се нов план за управление на Covid кризата

Лена Бориславова
Снимка: БГНЕС

В четвъртък Министерският съвет ще гласува предложение на Пандемичния съвет за нов модел за управление на ковид кризата. Предвижда се тя да се управлява не на база общ процент заболели от населението, а да се отчете каква част от населението е в тежко здравословно състояние поради настъпване усложнения от ковид. Като водещ в плана ще залегне процентът свободни легла в интензивните отделения. Това каза Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера за БНТ. Тя допълни, че кабинетът работи по модел, който да отложи във времето необходимостта от въвеждане на пълен или регионален локдаун.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота ще е слънчево, в неделя отново се задават валежи от дъжд

В събота, 11 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. В сутрешните часове по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но без валежи. През деня ще е предимно слънчево. Максималните..

публикувано на 10.05.24 в 20:10

България днес - 10 май 2024 г.

В "България днес" на 10 май говорим за началото на предизборната кампания в България и коментираме резултатите от изборите в Република Северна Македония в български контекст. Поздравяваме учителите и учениците от Българското неделно училище "Св. Св. Кирил..

публикувано на 10.05.24 в 19:00

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45