Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Балчик привлича гости от страната и чужбина с богата културна програма

Снимка: Facebook / dvoreca

Редица изложби, форуми, пленери, филмов, музикален и пясъчен фестивал са част от събитията, които ще се състоят до края на месец август в Балчик. Богатата културна програма започна още в началото на януари, като до края на месеца може да бъде разгледана изложбата „Дворцова мистика“, включваща картини от фонда на Културен център „Двореца“. До края на март изложбата „Птиците – небесни пратеници или какво?” ще представи експонати от Историческия музей в Поморие.

Сред събитията, които се очакват с особено нетърпение в Балчик, са пленерът „Съвременни художници на Балчик“ от 20 до 27 май. Месеците юли и август са запазени за гостуванията на два мюзикъла – „Брилянтин“ и „Оркестър без име“, както и балетните спектакли „Ромео и Жулиета” и „Шехерезада”. Отново през август за любителите на латиноритмите е предвидена и „Лятна латинофиеста“ с участието на известния у нас хореограф и танцьор Алфредо Торес.

Още от категорията

"Фестивал на хвърчилата" в Бургас приветства лятото

"Странджа не е като другите планини. Ако на други места можем лесно да изпаднем в ситуация на опасност, то в Странджа отиваме да се учим и съзерцаваме природата. В Странджа движението сред природата е истинска наслада и почивка" – така Владимир Димитров..

публикувано на 13.05.22 в 11:09

Свобода, благородство, отдаденост – скритите в с. Петрич символи на героите

В края на април и началото на май ние, българитe, си припомняме за удивителния порив към свобода на героите от Априлското въстание . Много пъти сме говорили за делото на априлци през 1876 г. и дори ни се струва, че тази тема вече не крие изненади...

публикувано на 12.05.22 в 14:16

Къмпинг туризмът е все по-предпочитан в България

От началото на епидемията несигурната ситуация и постоянно променящите се мерки принудиха хората да търсят нови начини за почивка – далеч от тълпите и по-близо до природата . Така на преден план излезе къмпинг туризмът. Като форма на..

публикувано на 26.04.22 в 10:59