Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската правителствена делегация ще посети Скопие

Снимка: архив

Министър-председателят Кирил Петков ще заминe на официално посещение в Скопие, Република Северна Македония на 18 януари 2022 г.

В състава на българската делегация е министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на транспорта и докладите на Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Осъществяването на визитата стана възможно след падането на карантината на премиера след получен отрицателен PCR тест.

Преди 18 януари парламентът в Скопие ще обсъжда и избира новото македонско правителство начело с Димитър Ковачевски. Той ще замени досeгашния премиер Зоран Заев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54