Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От България зависи дали иска да се върне под руски контрол

Даниел Фрийд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Западът трябва да е готов за нови провокации от страна на Русия, предупреди в интервю за БНР Даниъл Фрийд, бивш помощник-държавен секретар в САЩ.

„Мисля, че Путин се опитва да сплашва, да използва „маскировка“ и натиск да накара Запада да приеме руския контрол върху Украйна и връщане на руския контрол върху други държави от Централна и Източна Европа. От България зависи дали тя ще е стред тях. Важно е какво България иска. Няма да разполагаме нищо в България, без тя да го одобрява. Но администрацията на Байдън обяви вече, че ще работите в тази посока, ако е необходимо и ще се консултира с НАТО и с всички държави от Букурещката деветка", коментар Фрийд по повод възможността за разполагане на допълнителни сили на НАТО в Източна Европа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10
Снимката е илюстративна

Обявено е частично бедствено положение заради пожарите в България

Заради два големи пожара областният управител на Хасково Мехмед Атаман обяви частично бедствено положение в общините Ивайловград и Тополовград , съобщи пресцентърът на областната администрация в Хасково. На 12 юли около 14:40 часа са възникнали две големи..

публикувано на 12.07.24 в 19:15

Оранжевият код за много горещо време остава в сила за цялата страна

В събота  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали за кратко. Минималните температури ще са между 18° и 23°, в София 18°. Максималните ще са от 35° до 40°, в столицата 35°.  По Черноморието..

публикувано на 12.07.24 в 19:05