Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отбелязваме 4 века от рождението на великия комедиограф Молиер

molier

400 години от рождението на френския драматург Жан-Батист Молиер се навършват на 15 януари. По този повод Международното триенале на сценичния плакат в столицата в партньорството с Държавния културен институт към българското външно министерство и Френския институт в София представят в онлайн формат проекта „Молиер без граници“.

Той е посветен на творчеството на големия драматург, а колекцията обединява над 35 български и чуждестранни плакати. Включени са творби на автори от България, Швейцария, Полша, Беларус. Видео към проекта може да се види на адрес: https://youtu.be/-K10zuvIQmo.

Още от категорията

И библиотекарите излязоха на протест

Служителите в библиотеките излязоха на едночасова предупредителна стачка заради неизпълнено от държавата споразумение за минимални начални основни заплати.  Представители на синдикалните организации заявиха, че библиотеките са принудени да работят в..

публикувано на 20.05.22 в 16:12

Фестивалът за улични изкуства 6Fest – в Пловдив през уикенда

В почивните дни – 21 и 22 май, в Пловдив ще се проведе основната програма на Фестивал за улични изкуства 6Fest. Юбилейното десето издание е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.  На 21 май, събота, пловдивчани и гостите на..

публикувано на 20.05.22 в 15:35
Теодора Димова

Теодора Димова е отличена с френска литературна награда

  Романът "Поразените“ на българската писателка, драматург и есеист Теодора Димова спечели френската литературна награда "Фрагонар". "Поразените" (Les Dévastés) излезе във Франция в началото на 2022 г.  "Когато започнах да пиша романа "Поразените",..

публикувано на 20.05.22 в 10:09