Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме 4 века от рождението на великия комедиограф Молиер

molier

400 години от рождението на френския драматург Жан-Батист Молиер се навършват на 15 януари. По този повод Международното триенале на сценичния плакат в столицата в партньорството с Държавния културен институт към българското външно министерство и Френския институт в София представят в онлайн формат проекта „Молиер без граници“.

Той е посветен на творчеството на големия драматург, а колекцията обединява над 35 български и чуждестранни плакати. Включени са творби на автори от България, Швейцария, Полша, Беларус. Видео към проекта може да се види на адрес: https://youtu.be/-K10zuvIQmo.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

6Fest или Фестивалът за улични изкуства гостува и на Бургас

Цирк, театър, огнено изкуство, танци и младежки работилници – всички изкуства присъстват на 6Fest. Това е първото бургаско издание на Фестивала за улични изкуства, уточнява БТА. Фестът стартира още в петък, 11 октомври, с флашмоб „Заедно“ на..

публикувано на 12.10.24 в 08:10

Милиони са гледали в интернет рекламата на новия филм "Гунди – Легенда за любовта"

Официалният трейлър на филма "Гунди – Легенда за любовта" предизвика истинска сензация, превръщайки се в един от най-успешните в историята на българското кино.  До момента видеото е натрупало милиони гледания, което свидетелства за огромния..

публикувано на 11.10.24 в 13:42
Посланик Григор Порожанов (вдясно), директорът на БКИ - Берлин Борислав Петранов (вляво) и кметът на Елванген Михаел Дамбахер

Обсъдени са възможностите за засилване на културното сътрудничество с Елванген, Германия

Българският посланик Григор Порожанов и директорът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов проведоха среща с кмета на Елванген Михаел Дамбахер, с когото обсъдиха сътрудничеството в сферата на културния и исторически туризъм,..

публикувано на 10.10.24 в 16:29