Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветровито и студено време

Снимка: БГНЕС

През нощта със силен северозападен вятър през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. На места от север на юг ще превали, предимно сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 3°. Утре ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне и ще бъде умерен, в Дунавската равнина и западните райони от Горнотракийската низина и временно силен от северозапад. Облачността ще е променлива, преди обяд над източните и планинските райони по-често значителна и там на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще застудее и максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в София - около 1°. 

Утре, 18.01, над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще прехвърча сняг. В следобедните часове ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад. Ще застудее значително и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 7°, на 2000 метра - около минус 12°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Военни маршове и джаз за 20 години България в НАТО

Любимият на българската публика Гвардейски представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и Джаз-бендът на НАТО, в който участват музиканти от различни страни-членки на алианса, ще изнесат тази вечер от 18.00 часа в..

публикувано на 29.03.24 в 09:05
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00