Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министърът на културата обяви основните приоритети в работата си

Снимка: БГНЕС

Достъп до култура, качествен междукултурен обмен и възползване от богатото културно наследство – това са основните приоритети на министъра на културата Атанас Атанасов и неговия екип, предаде БГНЕС.

При представянето си пред медиите, министър Атанасов посочи, че изпитва огромно вълнение и отговорност по отношение на предстоящата работа на министерството. Той заяви, че дълбоко вярва в богатството на българската култураи изрази убеждението си, че освен със славното си минало и красиви традиции, народът ни има потенциал за светло и истински обещаващо бъдеще, където България да заеме своето достойно място на световната карта.

Атанасов добави, че ще разчита на здравия разум, както и на силата на всеки един от нас да превъзмогне собственото си его в името на по-голямата обща кауза. Той посочи още, че ще разчита най-вече на „заразното добро“, с което да бъде променен настоящият леко мрачен контекст.

Още от категорията

Откриват се две изложби за 140-ата годишнина от рождението на Владимир Димитров-Майстора

От 18.00 часа на 19 май в Националната галерия "Квадрат 500“ ще бъде открита изложбата "Образът на Майстора“, посветена на 140-годишнината от рождението на класика на българското художествено изкуство Владимир Димитров (1882-1960 г.). В събитието ще..

публикувано на 19.05.22 в 06:15
Снимки: Facebook/InstitutCulturelBulgare

Седмица на българската книга започва в Париж

Българският културен институт във френската столица посреща празника на българската просвета и култура 24 май със седем дни, посветени на българските книги.От  18 до 25 май   щ е бъдат представени над 100 заглавия  на съвременни родни автори, издавани..

публикувано на 17.05.22 в 14:22

Почина Астор

Известният илюзионист Астор е починал, съобщи в своя Фейсбук продуцентът Игор Марковски, като добавя, че "за съжаление това не е илюзия". Напоследък артистът е имал здравословни проблеми. Антраник Шаварш Арабаджиян, с псевдоним Астор, е..

публикувано на 15.05.22 в 16:07