Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сноубайк прави дебют на „Витоша Зимен фест”

Снимка: sofia2018.bg

Сноубайк – най-новата дисциплина в колоезденето, ще направи своя официален дебют по време на „Витоша зимен фест” тази събота, 22 януари, пред хижа „Алеко” на Витоша.

В седмото издание на феста, иницииран от „София – европейска столица на спорта”, ще има също състезания по алпийски ски, ски-алпинизъм, спускане с шейни, спринтово ски-бягане, забавни игри, бой със снежни топки, конкурси за направа на снежни фигури, търсене на съкровища в снега и др. Сред записаните участници има и чужденци.

Още от категорията

Българин от САЩ със златен медал на Световната купа по спортна гимнастика

Еди Пенев спечели златен медал на земя от световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна. Живеещият и трениращ в САЩ българин изпълни на висота съчетанието си, за което получи оценка от 14.366 точки. Тя го изкачи на най-високото..

публикувано на 27.05.23 в 16:35

Етрополе е домакин на народни борби

Старопланинският град Етрополе днес ще бъде домакин на народни борби. Схватките започват от 10 часа на местния стадион „Чавдар“. В надпреварата сили ще премерят и някои от българските национали. Схватките ще бъдат в пет възрастови групи - деца,..

публикувано на 27.05.23 в 06:30
Нирмал Пурджа

София се готви за среща с алпиниста Нирмал Пурджа

Световноизвестният алпинист Нирмал Пурджа ще пристигне в София и ще говори за първи път пред българска публика. Това ще се случи в София на 8 юни, съобщава сайтът 360mag. Нирмал Пурджа придобива популярност с най-голямото си достижение – изкачването на..

публикувано на 26.05.23 в 06:10