Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездата на „Лудогорец“ Десподов е футболист № 1 за 2021 г.

Снимка: БГНЕС

Кирил Десподов е избран за Футболист на годината в България за 2021 г. Нападателят на „Лудогорец“ спечели отличието за втори път в своята кариера в конкуренцията на Мартин Камбуров (Берое) и Георги Йомов (ЦСКА). Десподов набра 203 точки, пред Камбуров със 156 и Йомов със 72 пункта на 61-та церемония, която се проведе виртуално заради пандемията от коронавирус.

Специална награда получи счупилият рекорда на Петър Жеков от 253 гола за най-много отбелязани попадения в българския футболен елит Мартин Камбуров

Футболистка на годината е Симона Петкова от швейцарският клуб „Йънг Бойс“, която спечели в конкуренцията на Евдокия Попадинова от италианския „Наполи“ и Лиляна Костова играеща в полския „Чарли Сосновец“.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26

България днес - 5 август 2024 г.

Българският корен и как той присъства в живота на българчетата, родени в чужбина – това е нишката в "България днес" на 5 август. Повод за темата е предстоящото на 7 август тържествено събитие, на което Изпълнителната агенция за българите в..

публикувано на 05.08.24 в 19:00
Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53