Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Австрийският бизнес е значим инвеститор и работодател в България

Снимка: Посолство на Австрия

Австрийската търговия с България нарасна с 26%. Това заяви австрийският посланик в София Андреа Вике на среща с министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер.  

Австрия остава един от водещите инвеститори в страната. 4,6 млрд. евро са инвестициите, направени от 350 австрийски компании. Над 20 000 българи работят за австрийски компании, подчерта Лорер. 

Основният проблем пред бизнеса е трудното намиране на квалифицирани кадри, бе отбелязано на срещата. България трябва да насърчава конкуренцията, препоръчаха от бизнеса и дадоха за пример, че процентът на публичните поръчки само с един кандидат е най-висок за страната в рамките на останалите държави от ЕС.

Още от категорията

Кристалина Георгиева подкрепя присъединяването на България към Еврозоната

На въпроса дали България трябва или не трябва да влезе в Еврозоната, аз бих запитала има ли някой в България, който да иска да падне Валутния борд, каза управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. "Аз досега не съм..

публикувано на 17.05.22 в 13:57

До 2006 лева е нараснал средният доход на българина

Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022 г. е 2006 лв. и нараства с 9.6 % спрямо същото тримесечие на 2021 г., показват данните на НСИ. Общият разход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022..

публикувано на 16.05.22 в 15:58
Владимир Малинов изпълнителен директор на

България преговаря с Турция, за да получи азерски газ

България е започнала преговори с Турция за доставка на газ през нейна територия, обяви изпълнителният  директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов, който посети газовото хранилище "Чирен", за да инспектира неговото зареждане. Преди българският..

публикувано на 15.05.22 в 14:35