Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Страната ни не приема ултимативни искания

Снимка: president.bg

Президентът Румен Радев излезе с позиция, в която определи настояването на Русия за изтегляне на силите на НАТО от България като неприемливо и безпредметно. По думите на президента, в страната ни няма постоянно разположени съюзнически контингенти и бойна техника. 

В позицията на държавния глава се посочва, че суверенното решение за подобно постоянно присъствие или временно разгръщане принадлежи на България, в съответствие със съюзните ни ангажименти. „Страната ни не приема ултимативни искания от когото и да било“, категоричен е президентът на България.

Още от категорията

Германия се нуждае от водород - България може да го произвежда

Германия като водеща европейска индустрия се нуждае от много водород за в бъдеще, а България може да произвежда "зелен" водород, каза президентът Румен Радев при посещението си в северния германския град Хамбург. По думите на държавния глава..

публикувано на 17.05.22 в 18:41

Президентът Румен Радев е на посещение в Хамбург

На 17 май е последният ден от визитата на президента Румен Радев в Германия. Планирана е среща с министър-председателя на федералната провинция Хамбург и кмет на града Петер Ченчер. В края на пътуването си държавният глава ще разговаря с..

публикувано на 17.05.22 в 09:54

Започна евакуацията на украинските защитници в "Азовстал"

264 ранени украински бойци са евакуирани с автобуси от стоманодобивния комбинат "Азовстал" в Мариупол. Те остават в окупирана от руските сили територия и ще бъдат разменени за пленени руски военни, каза украинският зам. министър на отбраната Хана..

публикувано на 17.05.22 в 08:56