Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Правителството има сто дни да се докаже, иначе ще ходим на нови избори

Снимка: president.bg

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която вчера официално встъпи във втория си мандат, призова за по-голяма подреденост в посланията и действията на новото правителство. “Нямат сто шанса, имат сто дни – ако ли не, тази коалиция ще си замине и ще ходим на нови избори”, коментира тя пред БНТ. По думите й, добрите решения трябва да бъдат взети час по-скоро във вътрешно- и външнополитически план.

Вицепрезидентът определи културата като един от основните си приоритети и изрази надежда с новия ресорен министър да бъде направен пробив в това отношение. “Президентът Румен Радев ми даде тежки ресори, разширих видимо своя пост”, заяви Илияна Йотова в равносметка за първия си мандат. Според нея парламентът при последното правителство на ГЕРБ е бил изпразнен от съдържание и държавният глава е наложил вето на множество закони. “Разграждането на модела ще дойде от само себе си чрез силните решения на сегашната коалиция, стига да се управлява честно и прозрачно”, прогнозира тя.

Илияна Йотова каза още, че не може да прецени кое е по-тревожното днес – епидемията от коронавирус или огромните неравенства и изключително ниския стандарт на живот на хората, които не могат да плащат сметките си. “Ще стоим зад нашата национална програма и принципите, които отстоявахме през изминалите пет години", обобщи вицепрезидентът.


Още от категорията

Германия се нуждае от водород - България може да го произвежда

Германия като водеща европейска индустрия се нуждае от много водород за в бъдеще, а България може да произвежда "зелен" водород, каза президентът Румен Радев при посещението си в северния германския град Хамбург. По думите на държавния глава..

публикувано на 17.05.22 в 18:41

Президентът Румен Радев е на посещение в Хамбург

На 17 май е последният ден от визитата на президента Румен Радев в Германия. Планирана е среща с министър-председателя на федералната провинция Хамбург и кмет на града Петер Ченчер. В края на пътуването си държавният глава ще разговаря с..

публикувано на 17.05.22 в 09:54

Започна евакуацията на украинските защитници в "Азовстал"

264 ранени украински бойци са евакуирани с автобуси от стоманодобивния комбинат "Азовстал" в Мариупол. Те остават в окупирана от руските сили територия и ще бъдат разменени за пленени руски военни, каза украинският зам. министър на отбраната Хана..

публикувано на 17.05.22 в 08:56