Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елена Йончева: Иван Гешев ще се яви на изслушване в Брюксел

Елена Йончева
Снимка: БГНЕС

По повод предстоящото изслушване в Брюксел за върховенството на закона, организирано от Мониторинговата група на Европейския парламент, евродепутатът Елена Йончева заяви за БНР, че в залата по предварителна информация ще присъства главният прокурор Иван Гешев, както и премиерът Кирил Петков и правосъдният министър Надежда Йорданова. “Изслушването ще даде възможност на новото правителство и на главния прокурор да изложат плановете си как да се излезе от кризата, в която ГЕРБ вкара България, свързана с върховенството на закона, коментира Елена Йончева. Тя изтъкна, че изслушването е важно, защо Европейската комисия обвързва финансирането на държавите членки със зачитането на правото.

Още от категорията

В ЕС отново ще обсъждат петролното ембарго срещу Русия

В Берлин външните министри от НАТО обещаха пактът да продължи да доставя оръжие на Украйна, докато бъде отблъсната руската агресия. Министрите на външните работи на ЕС ще обсъдят на 16 май в Брюксел оспорвания от редица страни членки 6-ти санкционен..

публикувано на 16.05.22 в 09:09
Президентите на Германия и на България Франк-Валтер Щайнмайер и Румен Радев

Президентът е на официално посещение в Германия

До 17 май президентът Румен Радев е на посещение в Германия по покана на своя немски колега Франк-Валтер Щайнмайер. В делегацията са представители на работодателски организации, мениджъри от най-голямата икономическа зона на Балканите "Тракия" и бизнес..

публикувано на 15.05.22 в 16:49
Няма да има общо българо-македонско честване за 24 май

САЩ не оказват натиск над България за Северна Македония

Конференцията в Скопие с участието на българската делегация, водена от премиера Кирил Петков, се отлага, защото няма напредък по спазването на договора за добросъседство, каза пред БНТ ръководителят на премиерския кабинет Лена Бориславова. Тя заяви,..

публикувано на 15.05.22 в 12:36