Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Правителствата на България и на Северна Македония заседават в София

Снимка: БГНЕС

Правителствата на България и на Северна Македония ще заседават заедно днес в резиденция „Бояна” в София. Според програмата премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски ще разговарят на четири очи.

Освен това ще заседават четирите работни групи в областта на икономиката, транспорта, европейското сътрудничество и културата, ще има среща на съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и образователните въпроси и ще бъдат подписани двустранни документи

Димитър Ковачевски ще се срещне и с президента Румен Радев.


Още от категорията

Кирил Петков и Марио Драги обсъдиха европейската позиция в преговорите с „Газпром“

След срещата с италианския си колега Марио Драги, премиерът Кирил Петков посочи, че „Газпром“ поставя различни условия на страните от ЕС за разплащане на доставките и затова ЕС трябва да обедини усилия в договарянето на общи условия за страните..

публикувано на 23.05.22 в 19:17

Войната в Украйна е водещата тема на форума в Давос

Съветникът по национална сигурност в Белия дом Джейк Съливан заяви на пресконференция, че Русия не може да прекъсне доставкитге на оръжие за Украйна, даже да проследи и атакува отделни партиди. "Ние имаме диверсифицирана и устойчива верига от доставки“,..

публикувано на 23.05.22 в 09:06

Премиерът Кирил Петков призова за пълен отказ от руския газ в най-кратък срок

Чрез спирането на доставките на газ за България руският президент Владимир Путин е искал "да демонстрира, че може да дестабилизира едно европейско правителство, декларирало политика на нулева толерантност към корупцията", пише в статия за "Франкфуртер..

публикувано на 22.05.22 в 16:43