Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков посрещна Димитър Ковачевски в София

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков посрещна северномакедонския си колега Димитър Ковачевски с официална церемония пред Паметника на Незнайния воин в София, където двамата положиха венци

Ковачевски пристигна у нас за утрешното междуправителствено заседание в резиденция „Бояна”. По време на посещението се предвижда и среща на северномакедонския министър-председател с президента Румен Радев. 


Още от категорията

Премиерът призова президента да свика КСНС за Северна Македония

Министър-председателят Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност относно състоянието на преговорите между България и Северна Македония.  Той подчерта, че правителството му няма да предприеме..

публикувано на 20.05.22 в 19:37

Кирил Петков отрече да е поемал ангажименти за сваляне на ветото за РСМ

Премиерът Кирил Петков определи като фалшива новина информацията, че еднолично е поемал ангажименти за вдигането на ветото за преговори с ЕС на Република Северна Македония. В ЕС очакват до юни София да вдигне ветото над преговорите със Скопие Подобна..

публикувано на 20.05.22 в 14:38
Оливер Вархеи

В ЕС очакват до юни София да вдигне ветото над преговорите със Скопие

Еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Оливер Вархеи очаква до 3 седмици България да одобри започването от Скопие на преговори с ЕС за присъединяване. Това е написал в Туитър еврочиновникът след срещите му на 19 май в София с..

публикувано на 20.05.22 в 11:52