Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Стефан Янев: Нито Русия, нито друга държава се кани да напада България

Снимка: БГНЕС

Няма струпване и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга държава в България, съобщи военният министър Стефан Янев в парламентарната комисия по отбрана. “Такъв тип решение е в процес на подготовка и когато то бъде взето, ще бъде комуникирано за всички граждани”, добави той. По думите му, нито Русия, нито друга държава се кани да напада България. “Дипломацията не е изразходвала всичките си ходове“, изтъкна министърът и призова да бъде намалено напрежението по темата Украйна и по оста НАТО-Русия. Решението за допълнителни сили на НАТО на наша територия ще бъде взето през февруари на среща на министите на отбраната при зачитане на националния интерес на всяка от страните членки, каза още Стефан Янев.

Още от категорията

Министърът на външните работи на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан (вляво) и на България Теодора Генчовска

България иска задълбочаване на сътрудничеството със Саудитска Арабия

Саудитска Арабия е сред най-важните партньори на България в Близкия изток, заяви българският външен министър Теодора Генчовска след срещата в София с гостуващия външен министър на кралството принц Фейсал бин Фархан ал Сауд. Бихме искали да задълбочим..

публикувано на 26.05.22 в 18:10
Петро Порошенко

Бившият украински президент призова България да не се плаши от Путин

За да има мир, се нуждаем от три неща - оръжия, оръжия и оръжия. Това е краткият път. Първият вид оръжия са тези за защита. Вторият вид - това е ембарго и санкциите. А третият - депутинизацията на Русия, Европа и света. Това каза бившият президент..

публикувано на 26.05.22 в 10:48

Премиерът критикува в Давос зависимостите на Европа от Русия

Войната в Украйна ни завари в сърцето на множество кризи, защото допуснахме да бъдем зависими от Русия, заяви премиерът Кирил Петков в панел на Световния икономически форум в Давос. Петков допълни, че "не можем да отговорим на войната по начина, по..

публикувано на 26.05.22 в 08:39