Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратена е процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори

Лаура Кьовеши и Анита Джамалова
Снимка: архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да прекрати процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори от България, съобщи пресцентърът на ВСС. Подборът е прекратен, заради отхвърлената кандидатура на Анита Джамалова за делегиран прокурор и настояването на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която се обърна с писмо до заместник-министъра на правосъдието Мария Павлова, с искане за ново предложение от България. От писмото става ясно, че другият кандидат Ивайло Илиев е назначен за европейски делегиран прокурор от България.

След обсъждането на писмото, членовете на колегията са решили да прекратят процедурата за подбор, тъй като следващите по ред кандидати за европейски делегирани прокурори не са получили нужната подкрепа от необходимото мнозинство от присъстващите членове на Прокурорската колегия, при проведеното на 10.09.2021 г. гласуване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05

България днес - 23 август 2024 г.

В „България днес“ този петък се обръщаме към историята. 23 август е Денят на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им и колкото и неприятен да е даден..

публикувано на 23.08.24 в 19:00

57% от водата за водоснабдяване в България са загуби

През 2022 г. 2.78% от населението в България е било на режим на водоснабдяване поради недостиг на вода (засушаване), предимно сезонен. Най-засегнати са областите Ловеч (24.9%), Търговище (19.0%), Благоевград (14.8%) и Перник (12.9%), показват данните на..

публикувано на 23.08.24 в 18:03