Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл петък с разкъсана облачност

Снимка: БГНЕС

В петък сутринта минималните температури ще са между минус 5° и 0. През деня облачността ще е променлива, след обяд и значителна. Максималните температури ще са между 5 и 10°, за София до 5°.

По Черноморието максималните дневни температури ще се изравнят с тези на морската вода между 5-6°.

Над планините облачността ще е променлива, над Стара планина и значителна. Там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части силен вятър. Има опасност от лавини. Максималната температура на височина 1200 м. ще е около 1°, на 2000 м. до минус 4.

В Събота дневните температури ще се понижат с 3-4°   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и..

публикувано на 15.07.24 в 08:36

Летен семинар по български език и култура събира участници от три континента

Осемдесет и осем души от три континента ще изучават всеки ден от днес до 4 август български език във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” . Международният летен семинар по български език и култура ще се проведе за 47-а година..

публикувано на 15.07.24 в 06:00