Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Общините търсят подкрепа, за да се справят с високите цени на тока

Даниел Панов
Снимка: БГНЕС- архив

Националното сдружение на общините настоява правителството да предприеме спешни мерки за местните власти, които са в криза от високите сметки за ток. Общински социални, здравни и образователни структури да се третират като битови потребители, поиска, председателят на сдружението и кмет на Велико Търново Даниел Панов.  

Зам.-кметът по финанси на София Дончо Барбалов каза за БНТ, че на среща на сдружението със зам.- министрите по енергетика и финанси има уверение, че общините ще получат указания, за да се разблокират бюджетните плащания. Според Барбалов проблемът с недостига на парите е създаден от наслагването на 3 кризи – цените на енергоносителите, здравната криза с пандемията и липсата на държавен бюджет. 


Още от категорията

Бира с дъх на … Странджа планина

Може ли бира да има дъх на … планина и по-точно на Странджа – едно от най-красивите и недокоснати кътчета на българската природа? Отговор на този въпрос дава Стамен Илиев, посветил се на своята мечта – да създаде крафт бира, която да е с автентичен..

публикувано на 21.05.22 в 10:25

239 новозаразени с коронавирус

През последното денонощие са установени 239 случаи на коронавирус от направените 5414 тестове, показват данните на Единния информационен портал. 4,5% от пробите са дали положителен резултат. 61% от новозаразените не са ваксинирани. Най-много нови случаи..

публикувано на 21.05.22 в 09:34

Карнавалът се завръща по улиците на Габрово след две години под карантина

Отново ще има карнавално шествие по улиците на Габрово. Двете години на пандемията осуетиха емблематичното за Града на хумора и шегата събитие , но сега то отново ще се развихри, за да ни напомни, че трябва да гледаме на света с усмивка...

публикувано на 21.05.22 в 08:15