Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бургас кандидатства за Европейска младежка столица през 2025 г.

Снимка: burgas.bg

С желание да се представи Бургас като европейски град, в който младите хора осъществяват своите бизнес идеи и създават семейства, започва пътят на морския град в надпреварата за Европейска младежка столица през 2025 г. Инициативата е създадена през 2009 г. от Европейския младежки форум, а единственият български град, получил званието до момента, е Варна. Конкурсът е възможност да се чуе името на Бургас в международен план, да имаме развитие на конферентния и културния туризъм в града.

Зад идеята Бургас да стане Европейска младежка столица застава Габриела Славова, която преди две години се завръща в родината. С детския хор на БНР тя е обиколила целия свят, по-късно е следвала в Япония, Тайланд, Холандия и Германия, а днес е част от екипа на Община Бургас. Младото момиче вярва, че това огромно събитие ще привлече обучители, професионалисти и младежи от целия свят и ще помогне да се подобри инфраструктурата на града. 

През ноември тази година ще стане ясно дали българският кандидат е избран за Европейска младежка столица, информира БНР-Бургас. Предстои разработването на информационен портал, ще се разчита и на активното съдействие на неправителствените организации, занимаващи се с младежки дейности, туризъм, образование и култура.

Съставил: Весела Кръстева


Още от категорията

Рекорден е броят на излекуваните от Covid за денонощието – 10 545

275 са новите случаи на Covid в страната за последните 24 часа или със 182 случая по-малко спрямо ден по-рано. Над 65% от новозаразените не са ваксинирани. Положителни са 4,5% от направените 6114 теста , сочи порталът coronavirus.bg.  Регистрираните..

публикувано на 19.05.22 в 09:12

Очаква ни слънчево време

През нощта облачността и над крайните южни райони ще се разкъса и намалее и над цялата страна ще бъде ясно. Вятърът в повечето райони ще стихне. Сутринта ще бъде хладно, а на места главно по западното поречие на Дунав видимостта ще бъде намалена..

публикувано на 18.05.22 в 18:05

Габрово ще е българският участник в инициативата “Партньорства за регионални иновации“

63 региона, седем града и четири държави членки са избрани да участват в пилотната инициатива „Партньорства за регионални иновации“. Габрово е българският регион - участник. “Ще предоставим на регионите и градовете експертиза, сътрудничество, работа..

публикувано на 18.05.22 в 13:32