Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Светлина с дъх на свобода в новата песен на „Фондацията“

Снимка: архив

„Нека да се съмне!“ –  е възклицанието, с което започва новата песен на Кирил Маричков и „Фондацията“, една от любимите групи, събрала звездни имена от българската рок сцена.

„Нощ покрила е земята, нощ навън и вътре в мен. Някой скрил е светлината в облак черен… Крехък дъх е свободата, тихо е посята в личната ми тишина…“ Текстът – съдържателен и оптимистичен, в който небесата пеят „с дъх на свобода“, е написан от Добрин Векилов–Дони, чийто характерен глас също ще разпознаете сред вокалите.

„Светлина – ражда се светът…

Светлина – да растат цветята…

Светлина – пеят небесата…

Светлина – пътят на крилата…“

Музиката и аранжиментът са от Кирил Маричков, а песента за съвсем кратко време се оказа на четвърта позиция в класацията Топ 20 на БНР.


Още от категорията

Оперният бас Славин Пеев: Нека български творби звучат по-често в залите

Камерен концерт, озаглавен “Българска рапсодия”, с произведения само на български популярни композитори ще представят в Пловдив трима изявени класически музиканти. Концертът е в зала “Съединение” на 16 май и е по повод Празника на българската просвета..

публикувано на 13.05.22 в 10:56

Ще има закон за повече българска музика в държавните медии

Популяризирането на българската музика в обществените медии обсъди парламентарната комисия по култура и медии. Партия "Възраждане" предлага със закон да се задължат БНР и БНТ 50 % от музиката в ефира им да е българска. Генералният директор на БНР..

публикувано на 13.05.22 в 10:04

“Усеща се сила“ – новото видео на Любо Киров

Преди по-малко от месец Любо Киров представи своя трети студиен албум ˮЦелуни ме“, в който са включени 11 песни. Сред тях са едноименната ˮЦелуни ме”, ˮКъдето няма време (със Стенли и Христо Мутафчиев), ˮПриятели завинаги (с Графа и Орлин Павлов),..

публикувано на 13.05.22 в 09:55