Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зоната за шейни на Витоша очаква децата с много забавни игри и надпревари

Снимка: sofia.bg

Тази неделя, зоната за спускане с шейни на Витоша е готова да посрещне децата много забавни игри, конкурси и викторини. Специализираното съоръжение бе открито миналата година и сега за втора поредна зима радва софиянци и гостите на града, предпочитащи да прекарат свободното си време на чист въздух сред планината.

Освен семейните надпревари с шейните в зоната, тази неделя (30 януари) от 11 до 13 ч. гостите ги очакват професионални аниматори, които ще се грижат за доброто настроение и усмивките на детските лица. Ще има конкурси за най-красива шейна, за снежна фигура, за най-забавно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже, търсене на съкровища в снега и други забавления, в които „София – европейска столица на спорта“ има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали.

Зоната се намира в непосредствена близост над х. Алеко, а самата поляна - на границата на гористия пояс е оградена с безопасни мрежи. Обработена е от машини, за да предлага идеален за спускане с шейни наклон и завършва с противонаклон за спиране.

Първата на Витоша „шейни зона“ е отворена през почивните дни, когато времето позволява, и предлага на малчуганите и техните родители място, където безопасно да се спускат, без да си пречат със скиори и бордисти.

Тази неделя, прогнозите са за ясно и тихо време без вятър, поне до обяд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пострадалото момче на плажа в Созопол е в стабилно състояние

Деветгодишното момче, което получи тежки травми при инцидент с почистваща машина на централния плаж в Созопол, е със стабилни показатели и контактно, съобщиха от “Пирогов”. Детето беше транспортирано по въздух от Бургас и подложено на..

публикувано на 04.08.24 в 10:26
Снимка: Facebook / „Чудесата на природата: от семе до гора“

Чудесата на българските гори са представени в природонаучния музей на Черни осъм

Изложба „Чудесата на природата: от семе до гора“ гостува до края на август в Природонаучния музей на троянското село Черни Осъм. Експозицията проследява процеса на зараждане на една гора и презентира красотата на българските гори и шарения..

публикувано на 04.08.24 в 10:20

Пожарът, замърсяващ въздуха на Пловдив, е потушен

Пожарът на сметището в село Цалапица близо до Пловдив е напълно изгасен, но на място остава дежурен екип от огнеборци, както и водоноски и друга техника, съобщи пловдивският кмет Костадин Димитров. Седем пъти са завишени нормита на ФПЧ във въздуха..

публикувано на 04.08.24 в 09:49