Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето ще е ветровито с променлива облачност

Снимка: БГНЕС

През нощта ще е предимно ясно. В Югозападна България ще е почти тихо с минимални температури до минус 10°-минус 7°, в София - около минус 8°; в останалата част от страната ще духа слаб вятър от запад-югозапад и минималните температури ще са по-високи - между минус 6° и минус 1°. Утре облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна и на отделни места в планините, планинските и североизточните райони ще превали слабо. Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно силен. Преобладаващите максимални температури ще са между 6° до 11°, в София 5°-6°.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места, главно след обяд в масивите в Западна България ще има слаби валежи от сняг. Ще е ветровито със силен, временно и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спомен за оперния бас Борис Христов като емблема на България от края на XX в.

Фотоизложба, посветена на личността на големия български оперен бас Борис Христов може да бъде разгледана до 28 август в София. Експозицията се организира от отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив и е по повод 110 години..

публикувано на 25.08.24 в 10:05
Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30