Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството обсъжда бюджет 2022 на онлайн заседание

Снимка: Ани Петрова

На онлайн заседание Министерският съвет днес ще обсъди проекторешения за одобряване на държавния бюджет, както и този на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса. Според заложените параметри за т.г. се очаква икономически растеж от 4,8% - с 1,2% повече от 2021 г.; дефицит без Covid мерките от 2,5% и с Covid мерките – 4,1%; намаление на безработицата от 5,4% на 5%; средногодишна инфлация от 5,6%. Предвижда се също минималната работна заплата от 1 април да стане 710 лв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05