Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да останем на студено тази зима, ако последват санкции за Русия

Снимка: Нина Цанева

"Не сме застрашени да останем на студено тази зима, правителството има детайлен план как да действа", заяви за БНР Лена Бориславова, началник на премиерския кабинет, в отговор на въпрос как България ще реагира, ако Европейският съюз наложи санкции срещу Русия и се стигне до спиране на газовите доставки. Тя добави, че в подобна ситуация страната ни ще настоява за солидарност от ЕС, както и да може да предприеме свои стъпки. Лена Бориславова каза още, че правителството работи за диверсификация и получаване на азерски газ, който да започне да бъде доставян в средата на годината.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30