Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев поздрави Серджо Матарела за преизбирането му за президент на Италия

Снимка: БГНЕС-архив

Президентът Румен Радев поздрави Серджо Матарела по случай преизбирането му за президент на Италианската република. Българският президент пожелава на своя италиански колега много сили и енергия в изпълнение на високоотговорната му държавническа мисия.

В писмото си Румен Радев отправя и покана към Серджо Матарела да посети България за продължаване на двустранния диалог на най-високо равнище.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев: Предците ни завещаха да отстояваме българските национални интереси

Велико Търново е център на тържествата по случай 116-ата годишнина от обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд Първи в църквата "Свети 40 мъченици", а след това обявена и в..

публикувано на 22.09.24 в 09:58

Велощафета Sofia Bike Relay в центъра на София в Деня на независимостта

В днешния Ден на независимостта от 10.00 часа ще се проведе първата по рода си корпоративна колоездачна щафета. Стартът на събитието, наречено Sofia Bike Relay, ще бъде даден пред националния стадион "Васил Левски" в София. Всеки от фирмените..

публикувано на 22.09.24 в 06:35
Димитър Главчев

България участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк

Служебният премиер Димитър Главчев е на визита в САЩ, за да участва в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който се провежда на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е основното събитие през т.нар. Седмица на високо равнище на ООН, в която участват държавните и..

публикувано на 22.09.24 в 06:10