Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова дава на прокурор договора за участието на „Експо 2020 Дубай”

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Икономическото министерство изпраща на прокуратурата и Антикорупционната комисия договора с консорциум „България Експо 2020” на стойност на 6,7 млн. лв. заради незадоволителното представяне на България на световното изложение в Дубай, съобщи вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова

„За нас това е черна дупка, в която са потънали милиони от парите на българските граждани”, коментира тя. Корнелия Нинова спира всички плащания и, по думите й, нито лев повече няма да отиде за подобни корупционни схеми.

Договорът с консорциума е сключен през 2019 г., след като правителството на ГЕРБ решава страната ни да участва на световното изложение „Експо 2020 Дубай”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Найден Тодоров и Тамара Вуйович

България и Черна гора обсъдиха възможностите за по-силни културни връзки

На официална церемония вчера министърът на културата Найден Тодоров прие България да бъде почетен гост на 19-ото издание на Международното изложение на книгата и образованието, което ще се проведе през 2025 г. в Подгорица, Черна гора.  По време..

публикувано на 17.05.24 в 15:43

Обучение за франкофони на световно ниво предлагат Техническият и Химикотехнологичният и металургичен университет в София

Вече над 30 години два български университета предлагат качествено обучение на френски език за технически и инженерни специалности и дипломи, признати по цял свят. Затова и преподавателите с гордост казват, че сред възпитаниците им няма нито един..

публикувано на 17.05.24 в 09:30

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09