Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна беше отбелязан руският Ден на дипломата

Снимка: БНР - Варна

На официална церемония пред паметника на граф Игнатиев във Варна, организирана от генералното консулство на Руската федерация по повод руския Ден на дипломата, венци и цветя поднесоха кметът на града Иван Портних, началникът на щаба на ВМС капитан първи ранг Камен Кукуров и др. На церемонията присъстваше и руският посланик Елеонора Митрофанова.

На въпрос на журналист лесно ли е да си дипломат в България, Митрофанова отговори: „Ситуацията наистина е сложна. Но мисля, че в близко време всичко ще стане по-ясно, защото сега върви дипломация на совалките от страна и на европейските лидери. Мисля, че това внушава известна надежда и ще разчитаме, че в крайна сметка няма да има въоръжен конфликт”.

Попитана дали тази година ще има чартърни полети, тя каза: „Да, мисля, че ще има, както миналата година. Сега също в българските ски курорти има руски туристи”. Тя посочи, че едва ли създалата се политическа ситуация ще рефлектира върху туризма: „Ние нямаме политически конфликт с България. Тук става дума за преговори със САЩ за гаранции за сигурността”.

Информацията е на Даниела Стойнова от БНР Варна

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50

Общините Белоградчик и Княжевац провеждат традиционен пограничен събор

От 19-ти до 21-ви юли отварят българо-сръбската граница за международния събор на прохода "Кадъ Боаз". Организатори на най-големия международен събор на Балканите са община Белоградчик от България и община Княжевац от Сърбия, предава БТА. В смесената..

публикувано на 19.07.24 в 10:12

На всеки 20 минути в страната се подава сигнал за нов пожар

"В селата Крайнево, Воден и Шарково работим на 3 фронта. На всеки 20 минути постъпва сигнал за нов пожар в страната - каза на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов в с. Мамарчево, община Болярово. - Няма опасност за хората. Единият пожар в..

публикувано на 19.07.24 в 09:25