Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 12.02.2022 г. – Събота

Плавно охлаждане на времето

Снимка: БГНЕС

В събота минималните температури ще са между минус 1 и 4°, в София около нулата. До обяд на места в низините ще се образуват мъгли. През деня облачността ще се увеличава. Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд. Максималните температури ще се понижат между 9 и 14°, в София ще е около 9°. 

Над планините преди обяд ще е слънчево с разкъсана висока облачност. След обяд облачността ще се увеличава и привечер на места ще превали дъжд, над 1300 м сняг. Максималните стойности на височина 1200 м ще са до 5°, на 2000 м около минус 1. 

В неделя дневните температури плавно ще се понижават, а от северозапад ще започне да вали дъжд, по-високите места и сняг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Преображение ще вали само в североизточните райони

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Във вторник , 6 август, облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 05.08.24 в 19:40
Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26

България днес - 5 август 2024 г.

Българският корен и как той присъства в живота на българчетата, родени в чужбина – това е нишката в "България днес" на 5 август. Повод за темата е предстоящото на 7 август тържествено събитие, на което Изпълнителната агенция за българите в..

публикувано на 05.08.24 в 19:00