Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-голямата българска джамия не може да си плати тока

Новата джамия в Кърджали
Снимка: Снимка: Рейхан Мустафа Ферад

Сметка за ток от 9000 лв. спря климатиците  в новата джамия в Кърджали. Най-големият мюсюлмански храм в страната  от 3000 кв. м. вече  се отоплява само за  петъчната молитва.
От откриването си през септември до декември, сметката за ток на Новата джамия в Кърджали нараства 10 пъти. Това принуди Районното мюфтийство  да въведе драстични икономии, съобщи bTV. В студената джамия днес влизат все  по-малко вярващи, въпреки, че е построена за 1200 богомолци и на тях мюфтийството разчита, за да си плати сметката.
„Изцяло и благодарение на дарителски средства си  плащаме сметките за ток, но не знаем докога  ще издържим“, каза Мюмюн Мустафа - секретар на  Районното мюфтийство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Народен театър

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура

Между 20 и 30% от българите искат, но не могат да си позволят достъп до култура. Това показват данни от национално социологическо проучване на социологическа агенция "Алфа рисърч" по поръчка на проектите "Фабрика за идеи" и "Обсерватория за..

публикувано на 16.10.24 в 17:03

28 октомври ще бъде неучебен ден в училищата с изборни секции

28 октомври (понеделник) ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това се посочва в заповед на министъра на образованието и науката Галин Цоков. "Денят след изборите за Народно събрание се..

публикувано на 16.10.24 в 16:48

Фондация "Теодора фон Ауерсперг" започва своята работа и в България

Защитата на животните и децата в неравностойно положение, както и насърчаването на различни културни инициативи, са основополагащи за подобряването на средата за живот у нас. Около тази идея се обединяват талантливата пианистка Надежда Цанова и..

публикувано на 16.10.24 в 08:15