Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Илияна Йотова иска гаранции за българите в Украйна

Снимка: president.bg

Свиканият за утре Консултативен съвет по национална сигурност при президента трябва да излезе с гаранции за защита на българската общност в Украйна при евентуална ескалация на напрежението и военен конфликт. Това заяви в Сухиндол вицепрезидентът Илияна Йотова, където тя се включи в обредното зарязване на лозята.

„Българската общност в Украйна е най-голямата ни историческа диаспора зад граница. Говорим в случай, че действително се стигне до конфликт, вероятно една голяма част от тях ще станат бежанци. Трябва да сме готови в този момент и българската държава трябва да предложи най-добрите условия“, посочи Йотова. 

Информацията е на кореспондента на БНР Здравка Маслянкова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Екопътека ''Ждрелото на река Ерма''

Очаква ни есенно слънчево време, минималните температури ще падат

В петък , 18 октомври , ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Минималните температури ще бъдат между 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, в София – около 0°...

публикувано на 17.10.24 в 19:45
Милен Митев

СЕМ избра Милен Митев да е генерален директор на БНР за втори мандат

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР. Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. СЕМ изслуша..

публикувано на 17.10.24 в 12:01

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 22

В брой 22 на предаването слушайте : 20 години българско училище „Христо Ботев“ - Ню Йорк – разговор с дългогодишната преподавателка в него Елена Игън за равносметката от изминалото време, натрупания опит и бъдещите предизвикателства;..

публикувано на 17.10.24 в 12:00