Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испански изтребители се включиха в охраната на българското небе

| обновено на 17.02.22 в 15:27
Снимка: mod.bg

С церемония по сертификация днес започна изпълнението на съвместни задачи по усилена охрана на въздушното пространство (Air Policing) на България от българските и испанските ВВС. На събитието присъства посланикът на Испания в България Алехандро Поланко Мата. Беше представена авиационната техника, с която ще се изпълняват съвместни задачи по охрана на въздушното пространство.

При изпълнение на съвместните задачи по Air Policing българските дежурни машини ще се използват приоритетно. Съвместната мисия е в изпълнение на мерките по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се изпълнява по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Официално стартира процедурата за избор на нов главен прокурор

На днешното си заседание Висшият съдебен съвет официално възобнови процедурата за избор на нов главен прокурор. Изборът е насрочен за 16 януари 2025 г., а до 24 октомври кандидатите трябва да представят концепциите си. Кандидатите трябва да имат..

публикувано на 12.09.24 в 15:03

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15