Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската прокуратура разкри злоупотреби с евросредства в България

Снимка: eppo.europa.eu

По разследване на Европейската прокуратура за злоупотреба с европейски средства, на 15 февруари в България са били задържани за 24 часа четирима души, съобщава Европейската прокуратура, цитирана от БНТ. Става дума за организирана престъпна група, разследвана през декември миналата година от Специализираната прокуратура.

Полицаи от ГДБОП са претърсили домове и офиси в Пловдив – иззети са голямо количество документи, около 11 000 евро в брой, компютърни сървъри и телефони. Няколко лица са заподозрени в предоставяне на невярна информация за получаване на европейски средства от Европейския социален фонд, както и по мярка „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последици от пандемията COVID-19”. Точният размер на щетите за бюджета на ЕС все още се оценява и не са повдигнати обвинения.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тръгват германските влакове между София и Бургас

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните немски вагони втора употреба, придобити от БДЖ, предаде БГНЕС. Те ще обслужват дестинацията София -..

публикувано на 21.06.24 в 17:01
Съавтор на една 16-те статии с участие на INSAIT е единайсетокласничката Рени Паскалева от ПЧМГ, участник в лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Българският INSAIT изпреварва Кеймбридж на знаков форум за изкуствен интелект

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет е с повече статии на Computer Vision and Pattern Recognition Conference (CVPR’24) от знакови западни университети. Конференцията, която тази..

публикувано на 21.06.24 в 16:55

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35