Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 18.02.2022 г. – петък

По-студен и ветровит петък, тук-таме валежи

Снимка: БГНЕС

През нощта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него през страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Минимални температури между 3° и 8°, в София – около 3°.

Утре ще духа умерен и силен северозападен вятър, с който през страната ще нахлуе студен въздух. Главно в източните райони ще превали дъжд. Максимални температури - 9-14°, в София - около 9°.

В планините през нощта на отделни места ще превали слаб сняг, но още сутринта облачността ще намалее и през деня ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41