Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оценките към новия парламент са по-скоро положителни

Снимка: parliament.bg

Тепърва предстои хората да оценят работата на настоящия парламент. По данни на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ положителните оценки са повече от отрицателните - нещо, което не е отчитано от 2009 година насам.

Пред БНТ социологът от агенцията Павел Вълчев коментира, че нивата на доверие към 47-мо Народно събрание е сходно с позицията, в която са били парламентите след 2009 година. По думите му, в електоралната подкрепа за партиите, има леки движения, които могат да се отчетат като тенденции. Според социологическите проучвания, подкрепата към президента е по-висока от симпатизантите на партиите, които участват в управлението – ПП, БСП и ИТН. Що се отнася до симпатизантите на ДБ, те изразяват по-малко подкрепа както към президента, така и към правителството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50