Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Средиземноморски циклон носи валежи и силен вятър

Снимка: БГНЕС

Вторник ще започне с минимални температури между 3° и 7°, за София около 3. През деня ще е облачно, на много места с валежи. С умерен до силен вятър ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще са от 4° в северозападните райони до 15° в югоизточните, за София до 5°. Има предупреждение за силен вятър в 15 от 28-те области в страната, очакват се и гръмотевици. 

Над планините ще е облачно, дъждовно над 1500 м ще вали сняг. Значителни количества се очакват в Рило-Родопската област, Средна гора и Предбалкана. Максималната температура на височина 1200 м ще е до 5°, на 2000 м около минус 1°. 

В сряда се очаква разкъсване на облачността и локални валежи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Наднорменото тегло е проблем, на който може да се намери решение

"Над 60 процента от българското общество има проблеми с килограмите. Затлъстяването е като лавина. Да си дебел е стигма. Обществото се прави, че приема тези хора, но дали това е така" - казва Десислава Христозова, която е автор на книга за проблемите..

публикувано на 03.08.24 в 09:35
Седете рилски езера планина Рила

Честваме най-високата българска планина - Рила

На 3 и 4 август отбелязваме ежегодния Празник на Рила планина. Той води началото си от 1925 година и се чества в първите дни на август. Всяка година в тези дни по красивите рилски склонове се събират хиляди любители на планината от страната и..

публикувано на 03.08.24 в 09:15

Горещо време на места с превалявания в събота

В събота , 3 август, над западната половина от страната и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над крайните източни райони ще бъде..

публикувано на 02.08.24 в 19:40