Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Украинци, руснаци и българи заедно на протест срещу агресията на Русия

| обновено на 24.02.22 в 17:58
Снимка: БГНЕС

Няколко десетки украинци и руснаци протестираха пред генералното консулство на Русия във Варна. Демонстрантите издигнаха плакати с надписи „Войната е позор! Путин - вън от Украйна“, изпяха химна на Украйна и развяха украински знамена. “Дойдох тук, защото се срамувам, че съм гражданин на Руската федерация. Аз подкрепям Украйна и нейната независимост, желая на братския народ да издържи в тази война”, заяви за БНР руснакът Михаил Василев. А украинецът Александър Савченко коментира: „Осъждам военните действия на Русия спрямо Украйна. Поводът е Путин, само Путин, няма други поводи“.

Протестиращи граждани се събраха и пред руското посолство в София с настояването да бъде прекратена военна агресия на Русия в Украйна. Плътен полицейски кордон прегради пътя на демонстрантите към входа на дипломатическото представителство на Руската федерация.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов (в центъра) дава брифинг в село Гара Елин Пелин за взривовете в складовете за пиротехнически средства - 28 юли 2024 г.

Заради пожар в минно поле на границата с Гърция се чака самолетна помощ от ЕС

България е задвижила механизма за гражданска защита на ЕС и иска самолет за гасене на пожара на българо-гръцката граница, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. За съжаление, пожарът в планината Славянка навлиза в част от българската територия и то..

публикувано на 28.07.24 в 16:32

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14