Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Заради Украйна боядисаха съветски паметник в Бургас

Снимка: БГНЕС

Паметникът на Съветската армия в центъра на Бургас осъмна с надписи „Путин е убиец“. Ръцете на съветските войници са залети с червена боя, съобщи БГНЕС.

Пред паметника се събраха украинци и руснаци, противници на режима на Владимир Путин. Те обсъждаха как да помогнат на украинците, които бягат от войната, когато пристигнат на българската граница. „Трябва да организираме транспорта, както и да осигурим къде да бъдат настанени“, заявиха протестиращите.

Украинците и руснаците подчертаха, че нямат нищо общо с надписите на паметника, но разбират хората, които така изразяват емоциите си.

На 26 в събота, в Бургас се подготвя голям протест против агресията в Украйна. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължава борбата с пожарите, дъждове причиниха щети в Северна България

Критична остава обстановката с пожарите в страната. Овладян е пожарът край Стара Загора. Дежурни екипи следят обстановката и край пловдивското село Отец Паисиево. Огънят там е частично овладян, но има все още тлеещи огнища и хеликоптери обливат района с..

публикувано на 17.07.24 в 08:17

Изложба "Под закрилата на святото" показва християнски и мюсюлмански текстове от XIII - XX век

Днес от 13.00 ч. в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в София ще бъде открита изложбата "Под закрилата на святото". Експозицията включва 16 тематични табла с ръкописи, архивни документи, старопечатни книги и оригинална графика от колекциите..

публикувано на 17.07.24 в 07:10

Червен код за много големи горещини е подаден за цялата страна

В сряда  ще е слънчево и много горещо, след обяд с незначителна купеста облачност. Минималните температури ще са между 19° и 27°, в София 20°. Максималните ще са от 38° до 43°, в столицата 38°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен бриз от..

публикувано на 16.07.24 в 19:05