Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България подкрепя строги санкции в отговор на руската военна агресия

Снимка: mfa.bg

Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва в извънредно заседание на Съвет „Външни работи “ на ЕС в Брюксел, чиято тема беше руската военна инвазия в Украйна. 

"България силно подкрепя строги санкции в отговор на руската военна агресия срещу Украйна, в т.ч. санкции срещу Съвета по сигурност на Руската федерация и президента Путин. Суверенитетът, независимостта и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници е факт, който не подлежи на преговори“, заяви Генчовска.  

Съветът одобри правните актове за новия пакет от санкции срещу Руската федерация, включващи банков сектор, високопоставени физически и юридически лица от Русия, олигарси. Предвиждат се и допълнителни ограничителни мерки за Беларус заради съдействието на страната за руската военна агресия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46
Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59