Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът в Украйна

Продължава евакуацията на българи от Украйна

Автобус от редовната линия Одеса - Варна - София преминава границата при Дуранкулак

Външно министерство полага всички усилия за осигуряване на безопасен коридор за извеждане на българите от Киев. Посолството там е в постоянен контакт с българските граждани. След вдигната забрана за движение от Одеса за България са тръгнали нови 2-а автобуса със 110 българи. В колоната с полицейски ескорт е и автобус на турското генерално консулство, съобщи говорителят на външното министерство Митко Димитров.

Автобус с 27 българи премина румънския граничен пункт „Исакча“, каза за БНР посланикът в Румъния Радко Влайков. В Исакча 4-има български доброволци са пристигнали от Варна. Те сами са се организирали да посрещат бежанците, съобщи посланикът.

През граничния пункт Дуранкулак в България на 27 февруари са влезли бежанци от Украйна с десетки коли и два автобуса. Единият е от редовната линия Одеса-Варна-София, а другият е на външно министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ученици от неделното училище в Солун ще проучват българските следи на Света гора

Ученици от българското неделно училище “Св. Георги Зограф” в Солун ще тръгнат по следите на българската история в Света гора, стана ясно при посещението на служебния образователен министър Галин Цоков в българския манастир “Св. Георги Зограф” в Света..

публикувано на 12.05.24 в 17:02

Над 26 300 хил. българи зад граница са изявили желание да гласуват за родния парламент

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина на изборите за народни представители са потвърдените до момента. Документите, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия, ще се приемат до 24,00 ч. българско време на 14 май т.г. От..

публикувано на 12.05.24 в 09:27

В Рим работят за дигитална трансформация в обучението по български език и литература

В Българския кулутрен институт в Рим започна втората обучителна среща по проекта “Дигитална трансформация в обучението по български език и литература” към програма “Еразъм+”, КА2, Стратегически партньорства в областта на училищното образование...

публикувано на 11.05.24 в 17:44